Ronja all low

En nat tordner det stygt og voldsomt over fjeldet. Det er en uvejrsnat af de sjældne, hvor den buldrende torden får alt troldtøj, der normalt færdes i Mattis-skoven, til forskræmt at krybe i skjul. Med ét høres et kæmpe tordenbrag, og Mattis-borgen kløves i to af lynet. Røverpigen Ronja kommer til verden i Mattisborgen denne frygtelige uvejrsnat, mens de blodtørstige skovhekse basker skrigende rundt om borgen. Nu er Mattis-slægten sikret, og en ny kommende røverhøvding er født - tror Mattis. For samme nat bliver der født endnu en røverhøvding og herfra tager forestillingen os med dybt inde i den eventyrlige skov, hvor alle slags farer lurer, hvor heksefugle, grådværge og rumpenisserne bor. Ronja møder drengen Birk Borkasøn fra den rivaliserende røverbande. De får et tæt forhold – næsten som søskende. Men det er ikke nemt at være bedste venner, når ens forældre er de værste fjender. Forestillingen opføres i samarbejde med Ballerup Museum udendørs på plænen bag museet (ved Lynsmedens Hus). Der er mulighed for at slå sig ned på græsset foran scenen med et tæppe og spise sin medbragte mad under forestillingen. I boderne sælges kage, kaffe og saft. Museets købmandsbutik er også på pladsen – herfra sælges gammeldags legetøj og –slik.

Spiller 3.-11. maj 2019 

TABU er en dramatisk, morsom og stærk forestilling om dagligdagens tabuer, og hvordan vi som mennesker forholder os til dem. Skal vi bare tie stille og holde dem for os selv, eller tør vi se hinanden i øjnene og tale sammen? Også om de ting, der gør ondt .

TABUs omdrejningspunkt er en medrivende, sjov og følelsesladet fortælling om en vennegruppe og deres indbyrdes relationer og problemer til og med hinanden.

Igennem de forskellige problemstillinger som karaktererne både hver for sig og sammen kæmper med, bliver publikum præsenteret for en lang række tabuer fra dagligdagen, og som tilskuer vil man derfor helt sikkert kunne identificere sig med mindst en eller flere af karaktererne og de situationer, de befinder sig i.

På scenen står 9 dygtige skuespillere fra KLIMAS voksenafdeling i alderen 20-34 år.

Instruktøren og idémanden bag det hele er Mikkel Feldborg, der selv har været med i KLIMA i 15 år, og som i samarbejde med tekstforfatter Martin Dan Rasmussen har udviklet og skrevet manuskriptet.

Tilsammen giver det en eftertænksom, tragisk, kærlig og underholdende forestilling om at leve med - og forholde sig til - både de tabuer der omhandler os selv, men også dem der angår vores kære.

- anbefalet fra 15 år og op

More Articles ...