Ronja Røverdatter

Ronja all low

En nat tordner det stygt og voldsomt over fjeldet. Det er en uvejrsnat af de sjældne, hvor den buldrende torden får alt troldtøj, der normalt færdes i Mattis-skoven, til forskræmt at krybe i skjul. Med ét høres et kæmpe tordenbrag, og Mattis-borgen kløves i to af lynet. Røverpigen Ronja kommer til verden i Mattisborgen denne frygtelige uvejrsnat, mens de blodtørstige skovhekse basker skrigende rundt om borgen. Nu er Mattis-slægten sikret, og en ny kommende røverhøvding er født - tror Mattis. For samme nat bliver der født endnu en røverhøvding og herfra tager forestillingen os med dybt inde i den eventyrlige skov, hvor alle slags farer lurer, hvor heksefugle, grådværge og rumpenisserne bor. Ronja møder drengen Birk Borkasøn fra den rivaliserende røverbande. De får et tæt forhold – næsten som søskende. Men det er ikke nemt at være bedste venner, når ens forældre er de værste fjender. Forestillingen opføres i samarbejde med Ballerup Museum udendørs på plænen bag museet (ved Lynsmedens Hus). Der er mulighed for at slå sig ned på græsset foran scenen med et tæppe og spise sin medbragte mad under forestillingen. I boderne sælges kage, kaffe og saft. Museets købmandsbutik er også på pladsen – herfra sælges gammeldags legetøj og –slik.

Skyggeporten 2020 - NY dansk musical

SKYGGEPORTEN af Lene Kaaberbøl

Det er med stor glæde, at vi endelig kan afsløre den hemmelighed, som vi har gået og kredset om det

seneste halve år. KLIMA har indgået aftale med Lene Kaaberbøl og har fået helt unikke rettigheder til

at skabe en ny musical baseret på hendes roman ”Skyggeporten” fra 2006.

Til at skrive musicalen til os, har vi det sejeste makkerpar, der allerede er i fuld gang –

Dramatiker og skuespiller, Robert Reinhold skal skrive manus og sangtekster og komponist,

Bertil Färnlöf skal komponere musikken.

Skammerens Datter 1 - Kort videosammendrag

Fik du ikke set Skammerens Datter sidste år eller har du brug for at få genopfrisket handlingen, inden du skal ind og se efterfølgeren, er her en fin mulighed. Videoen er et kort sammendrag af den over 2 timer lange musical. Når du har set den, vil du være godt klædt på til at følge med Dina og hendes familie i deres flugt fra Drakan - op i bjergene!

se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=aIDLITU8PrA&t=8s

Skammerens Datter 2 - Vi øver på livet løs

Vi GLÆDER os sådan til efteråret, når vi ENDELIG kan komme til at vise jer alle vores anstrengelser for at få afsluttet Dina og Nikodemus' kamp mod Drakan. Vi øver på livet løs hver tirsdag - og nogle mødes endda oftere end som så. 

Vidste du, at du kan følge vores arbejde med Skammerens Datter 2 på facebook? 

Bare klik ind på https://www.facebook.com/SkammerensDatter2018/ og klik "Synes godt om", så bliver du jævnligt opdateret! 
I øjeblikket er vi ved at præsentere hovedrolle-indehaverne i "Skammerens Blå bog". 

 

Tusind tusind tak

Tusind tusind tak fra hele Skammerholdet til alle jer, der besøgte os i Baltoppen - det har været en stor glæde for os at spille for jer alle sammen og vi har nydt alle jeres fine anmeldelser, søde ord, gaver og glade smil og klapsalver.Tusind tusind tak fra hele Skammerholdet til alle jer, der besøgte os i Baltoppen - det har været en stor glæde for os at spille for jer alle sammen og vi har nydt alle jeres fine anmeldelser, søde ord, gaver og glade smil og klapsalver.Vi har nu taget afsked efter 18 forestillinger for i alt 6000 besøgende.

Læs mere

TABU - voksenstykke om dagligdagens tabuer

Spiller 3.-11. maj 2019 

TABU er en dramatisk, morsom og stærk forestilling om dagligdagens tabuer, og hvordan vi som mennesker forholder os til dem. Skal vi bare tie stille og holde dem for os selv, eller tør vi se hinanden i øjnene og tale sammen? Også om de ting, der gør ondt .

TABUs omdrejningspunkt er en medrivende, sjov og følelsesladet fortælling om en vennegruppe og deres indbyrdes relationer og problemer til og med hinanden.

Igennem de forskellige problemstillinger som karaktererne både hver for sig og sammen kæmper med, bliver publikum præsenteret for en lang række tabuer fra dagligdagen, og som tilskuer vil man derfor helt sikkert kunne identificere sig med mindst en eller flere af karaktererne og de situationer, de befinder sig i.

På scenen står 9 dygtige skuespillere fra KLIMAS voksenafdeling i alderen 20-34 år.

Instruktøren og idémanden bag det hele er Mikkel Feldborg, der selv har været med i KLIMA i 15 år, og som i samarbejde med tekstforfatter Martin Dan Rasmussen har udviklet og skrevet manuskriptet.

Tilsammen giver det en eftertænksom, tragisk, kærlig og underholdende forestilling om at leve med - og forholde sig til - både de tabuer der omhandler os selv, men også dem der angår vores kære.

- anbefalet fra 15 år og op

KLIMA's B&U havde stor succes med "Jul på Museet"

TAK! Intet mindre end 415 begejstrede publikummer fandt vej til Pederstrup for at opleve KLIMAs B&U'er i årets juleforestilling "Jul på Museet". 
Det var en fornøjelse at være med til at sparke julen ind - og SÅ hyggeligt at være i Pederstrup. 

Glædelig jul fra KLIMAs B&U 

BU gruppe

KLIMA henter stort søuhyre hjem til Ballerup

Skammerens Datter Søuhyre
Der er heftig aktivitet i den store container foran Østre Gasværk Teater i København. Flere medlemmer fra Teatergruppen KLIMA, er i gang med at slæbe udstyr og der lyder med korte mellemrum ekstatiske udråb fra flokken. Begejstringen bliver ikke mindre, da de inde bagerst i containeren finder det store søuhyre, ”Ormen”, der vil få en fremtræden rolle i KLIMAs opsætning af ”Skammerens Datter 2 – Det store opgør” til september.

Læs mere

Årets Kulturpris 2017

Fredag d. 19. januar blev KLIMA og Skammerens Datter hædret med ÅRETS KULTURPRIS 2018 ved Ballerup Kommunes Nytårsfest. Vi er så glade og stolte - især over de flotte ord, som Charlotte Holtermann, ny formand for Kultur- og Fritidsudvalget, leverede. I får hendes tale hér i forkortet udgave.

Læs mere

Billetsalg startet til Skammeren

Så har startskuddet lydt for billetsalget til Skammerens Datter.

Det er med stor glæde at vi nu kan starte billetsalget til KLIMA's største forestilling nogensinde. Her på siden kan du nu bestille dine billetter til Lene Kaaberbøls Skammerens Datter skrevet af Høg, Aagaard & Svanekier.

Klik her for at komme til billetsalget nu.

More Articles ...